Studieteknikk – ikke så lett

I dette innlegget vil jeg ta for meg læring, hvordan jeg tilegner meg ny kunnskap på best mulig måte og hvilke metoder jeg bruker. I tillegg har jeg laget en video som beskriver dette!

Hvordan lære?

Læring er vanskelig, men er veldig morsomt når en faktisk lærer noe nytt. Alle lærer ulikt, derfor er det også vanskelig å lage en suksessoppskrift for hvordan du kan lære.

Hvilken studieteknikk passer meg?

Du har sikkert satt deg ned med pensumbøker for å lese og lese? Vel, det er ikke sikkert at du lærer så mye av denne metoden. For å finne en teknikk som fungerer for deg, så er det faktisk helt avgjørende at du prøver deg frem med ulike metoder. Det verste som kan skje er at du ikke lærer noe av den metoden du har prøvd, men da må du prøve noe annet!

Her kommer en video av hvordan jeg lærer best!

Hva har jeg lært?

Dette er helt nytt for meg, da jeg aldri (noen sinne) har lagd og redigert en video før. Det nærmeste jeg kommer redigering av video er på Snapchat, der jeg setter på filter på hunden min.. Så dette var en kjempeutfordring for meg! Jeg tror jeg aldri har følt på så mange ulike følelser i løpet av èn og samme dag. Det har vært både sinne, irritasjon, tårer, svette, latter og mestringsfølelse. Og vet du hva? Det er akkurat dette som er læring.

Jeg har gått så langt ut av komfortsonen min som det overhodet er mulig KUN for å lage en video. Dette er noe jeg absolutt ikke hadde lyst til, da jeg vet at jeg kan jo ikke redigere og lage video!? Planen var å lage en video om hvordan jeg lærer best. Det aller første som slo meg var; «hvordan lærer jeg egentlig best?» Jo, nå vet jeg det enda bedre enn da jeg startet med oppgaven! Du må utfordre deg selv!

Bildet er hentet fra her

Konklusjonen om læring?

Læring er absolutt ikke noe som er lett, ikke særlig morsomt heller når du er så frustrert at du vil kaste pcen i gulvet og rive deg i håret. Men fy, så enorm mestringsfølelse du får når du klarer noe! Jeg har kanskje ikke lagd den beste videoen, men jeg er skikkelig stolt over at jeg faktisk har klart å lage en video. Til tross for at jeg aldri har gjort noe lignende før.

Så selv om jeg har mine «rutiner» og teknikker for hvordan jeg lærer, så må jeg legge til at jeg lærer utrolig mye av å utfordre meg selv. Gå ut av komfortsonen, prøv selv, spør andre om hjelp og voila!! Der har du den beste læringen!

Hvordan lærer du best?
Har du noen tips til meg?

One thought on “Studieteknikk – ikke så lett

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *